27 Eylül 2012 Perşembe

Kitle Hareketlerine Karşı Yeni Devlet Silahı



"-Polis tarafından kullanılan biber gazı laboratuvar testlerinden geçmiş, insan sağlığı üzerinde kalıcı etkisi bulunmayan göz yaşartıcı mühimmattır!..."
İçişleri Bakanı İ.N.Şahin


-Biber gazı, cop, tazyikli su çağdışı kaldı, şimdi etkin teknoloji gündemde:

Yönlendirilmiş Enerji Silahları

İşte Beyninizi ve DNA yapınızı geri dönüşü olmayacak şekilde hasara uğratacak yeni Halksavar !...

Emniyet güçleri göstericileri engellemek için yeni bir silahı kullanmaya hazırlanıyor. Bir ABDfirmasının ürettiği "Sessiz Bekçi" adı verilen cihaz yanma hissi uyandırarak hedefteki insanları etkisiz hale getiriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylarda kullandığı “biber gazı, tazyikli su ve cop” yerine çok daha etkili bir sistemle tanıştı.


Kimlere karşı kullanılacak : Hakkını arayan doktor, öğretmen, öğrenci, avukat, emekli, sanatçı, gazeteci, esnaf, işçi, köylü...

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ABD’li Raytheon firması tarafından yeni bir teknoloji tanıtıldığı öğrenildi. “Öldürücü olmayan silahlar” sınıfına giren ve “Sessiz Bekçi” olarak nitelendirilen yeni sistemin Emniyette büyük ilgi ve beğeni gördüğü belirtildi. Öldürücü olmayan silahlar “mikrodalga” ve “akustik” olarak ikiye ayrılıyor. Türkiye’de tanıtılan sistem mikrodalga ve “Elektronik Kitle Durdurma ve Süpürme” sistemi olarak tanımlanıyor. “Silent Guardian - Sessiz Bekçi” adlı silah sistemi kullanıldığında yüksek orandaki acı hissi nedeniyle hareket kabiliyeti yitiriliyor.

Edinilen bilgilere göre, “Sessiz Bekçi” adlı silah 95 GHz’de milidalga yayarak, kitlelerin durdurulması, yönlendirilmesi ve süpürülmesini sağlıyor. Sistem, İtalya’nın ardından Türkiye’ye tanıtıldı. Sistem, deri altındaki su kabarcıklarında kaynama yaparak kişilerde yanma hissi oluşturuyor.

Türkiye’ye tanıtılan silah sistemi, insanlarda deri yanması, beden ısısının yükselmesi ve fiziksel yanma hissi gibi sonuçlar doğuruyor. Bu silah kullanıldığında yüksek orandaki acı hissi nedeniyle hareket kabiliyeti geçici süreyle yitiriliyor. Türkiye’ye tanıtılan silah, yüksek güçlü ve düşük güçlü 4 modele sahip. 30 KW gücündeki sistem daha çok sınır güvenliğinde mobil olarak kullanılıyor. 0.8 KW gücündeki düşük güçlü sistem ise özellikle şehir içi kitle olaylarında kitleler içerisindeki spesifik hedefleri doğrudan hedef alarak 50 metre mesafeden durdurabilme kabiliyetine sahip.

Yüksek güç veya çok alçak frekans akustik ışınlama cihazları ile sesötesi dalgalı cihazlar da ölümcül olmayan silahlar arasında yer alıyor. “Çığlık” adı verilen bu sistemlerin benzerlerini, ABD Irak’ta, Fransa ise ülkesinde kullandı.


YÖNLENDİRİLMİŞ ENERJİ SİLAHLARI

Yönlendirilmiş veya Yoğunlaştırılmış Enerji Silahları olarak nitelendirilecek bu yeni buluşların temel özelliği yönlendirildikleri hedefte enerji yoğunluğu etkisiyle zarar yaratmalarıdır. Konvansiyonel silahlar kinetik ve kimyasal enerjiyle hedefe zarar verirken, enerji kaynaklı silahlar elektromanyetik dalgalar veya atomdan küçük zerreciklerle, ışık hızıyla veya ışık hızına yakın bir şekilde hedefe etki ederler.

Geçmişte bilim kurgu romanlarına konu olan bu tür mikrodalga ve lazer silahları bugün realite ve hatta bilimsel yaşamın bir parçası haline gelmiş durumdadır. Bu tür teknolojilerin artık harekât alanında kullanılabilecek silahlar haline getirildiğini söylemek mümkün. Hatta bugün, foton torpidoları ve ölüm ışınları ile düşman savaş gemilerini buharlaştırılabilecek silah çalışmalarının bile yapıldığı söylenmektedir.

Temelde mikrodalgaların fiziki özellik ve etki mekanizmalarına dayanan prensipler çerçevesinde kullanılabilecek mikrodalga silahlarının günümüzde yoğunlaştırılmış enerji silahı olarak kullanılabilmesindeki en önemli -ve evimizdeki mikrodalga fırınından bunu ayıran- özellik, bu tür silahların taşınabilecek, hatta cebe sığdırılabilecek hale getirilmesidir. Konvansiyonel silahlardaki kurşun ve hatta füzelerin yerini mikrodalga foton veya lazer silahlarının alacağı günlerin yakın olması, ülkelerin fizik ve kimya alanında gerçekleştirecekleri ilerleme oranında ayakta kalabileceklerini göstermesi açısından eğitim sistemlerinin çağdaşlaşmasını gerekli kılmaktadır.

Günümüzde yoğunlaştırılmış enerji silahları arasında en çok kullanılan ve askeri alana intikal etmiş olanlar lazer silahları ve yöneltilmiş, yönlendirilmiş elektromanyetik ve mikrodalga silahlarıdır. Bunların hepsi insanlara veya elektronik cihazlara karşı kullanılıp belli ölçülerde zarar verebilecek silahlardır.


SİLAHLARIN TEHDİT BOYUTLARI

Bunlar genelde 10 MHz ile 4 GHz aralığındaki frekansa sahip elektromanyetik radyasyonla çalışan cihazlardır. Elektromanyetik atım (pulse), nükleer infilak yoluyla, elektromekanik sistemlerle teçhiz edilmiş konvansiyonel patlayıcılarla ortaya çıkmaktadır. Bunlar, hassas elektronik sistemleri, mikroçipleri, bobinleri yüksek elektrik yüküyle etkiler. Elektronik sistem ihtiva eden bütün araç ve gereçler bu tür bir oluşum yaratıldığında bundan uzaklıkları derecesinde etkilenebilir. Yerden bir kilometre kadar yüksekte patlatılacak bir atom bombası çok geniş bir alandaki bütün elektrikle çalışan araç, gereç ve silahları uzun bir süre etkisiz ve çalışamaz hale getirebilecektir. Korumasız elektrik nakil hatları da bundan etkileneceğinden bütün bir enterkonnekte elektrik sistemi çöküntüye uğratılabilir.

Bu tür silahların teröristlerin eline geçme olasılığı, güvenlik güçlerince üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. Radyo Frekanslı veya Yüksek Güçlü Mikrodalga Silahları yıllardır çeşitli ülkelerce üzerinde çalışılan konulardır. Gelişmiş endüstri ülkelerinin askeri güçlerini arttırmak ve çevrelerinde egemenlik kurmak için geliştirdikleri bu silahların kötü niyetli teröristlerin eline geçerek "bumerang" etkisiyle kendilerine zarar vermesi mümkündür. Bu konu, toplumları psikolojik olarak olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle kamuoyunda pek fazla gündeme getirilmese de güvenlik güçlerinin bir el çantasına sığabilecek bu tür silah ve cihazların kötü yolda kullanılmasını engellemek için geniş platformlarda önlem alması gerekir.

Anladığımız kadarı ile: Halk Devletin Düşmanıdır. Karşısına kim çıkarsa !...

Derlenmiş ve görseller sonradan eklenmiştir

.